tisdag 31 maj 2011

Legohus

Jag har byggt ett hus. Det är roligt att jag är stolt över det. Jag behöver åka tillbaka till jobbet och få lite perspektiv:) haha.. Jag har även köpt två lampor på blocket som vi ska hämta på torsdag. De kommer sitta som en smäck ovan köksbordet. Våra stolar har också anlänt till Göteborg:)

Extra kudde

Min mage agerar extra kudde åt My när hon ska koll på film. Perfekt:)

Bättre?!

38,3 har nu gått ner till 37,3 utan att jag har behövt ge Alvedon. Det känns bra. Men först ska hon sova lunch och då ska vi se hur det står till. Inga bajsblöjor har jag heller behövt att byta:) Hon har fått bada och tvätta håret och dessutom ätit 1 1/2 glass. Jag har plockat undan, diskat, bytt lakan och dammsugit. Nu håller jag tummarna på att allt blir bättre:) Snälla!!

Filmmys

Febern har fortsatt likaså snuvan och slemmhostan. Hon har också varit lös i magen. Jag bytte flertalet blöjor igår. Det är inte lätt att byta med en stor mage i vägen. Vi har ju inget skötbord utan vi har en madrass som vi lägger ut på golvet när vi behöver. Inte så lätt då kan jag säga.

Igår åt hon en halv glass och drack äpplejuice. Idag fortsätter hon med att äta just ingenting. Varken yoggi, macka, smoothie eller blåbärskräm funkade till frukost. Hon dricker i alla fall äpplejuice. Jag antar att det räcker?! Resultatet blir en kinkig och sjuk tjej. Nu har hon 38,3 så jag avvaktar med att ge henne Alvedon. Det kanske stannar där. Det är så jobbigt att ge henne alvedon eftersom hon får supp. Vi har försökt ge henne flytande men hon vägrar. Men det innebär ju inte att hon vill ha supp men vi är tvungna ju:( Någon som har ett annat tips? Det känns sådär.

Nu har jag bäddat upp en myshörna med puffen, täcket och kudden framför Karlsson på taket. Vi får se hur länge hon tycker det är kul. Hoppas febern inte blir högre nu för vi ska ju besiktiga huset imorgon. Tanken var att vi skulle köra ner till Växjö och hämta badrumsinredningen imorgon efter besiktningen. Nu får vi se hur det blir.

måndag 30 maj 2011

Gravidmassage

Jag hade bokat in en massage sedan ett tag tillbaka och oturligt nog så blev My sjuk just nu. Men med hjälp av både Kitte och Rolle så fick jag gå på min efterlängtade massage. Rolle kom hit klockan 15.30 och sedan kom Kitte klockan 16.45 för nästa pass. Tack vare dem kunde jag gå på min massage som var helt underbar. Ingen mesig massage utan en "riktig" som avnjöts på en bänk för gravida, (hål för mage och bröst). 30 minuters hårt knådande och jag känner mig mjuk och lugn som en katt. Salongen heter Anemonens kroppsvård och massören heter Sandra. Jag har redan bokat in en ny tid:)

Fixar

My fick tillbaka febern:( Alvedon och mycket dricka har gjort att hon ändå är rätt pigg. Jag har städat Mys leksaksskåp men jag vet att snart är det lika stökigt igen:) Nu ska vi läsa Hello Kitty bok.

Idag är vi hemma

My fick tillbaka febern inatt, (39,7). Nu på morgonen har hon 37,9 och det är i ingen feber för barn. Hoppas hon håller sig feberfri idag för då blir det dagis imorgon. Hon har även slemmhosta men den är ändå ok. Jag stannar hemma idag för Mattias har för mycket att göra på jobbet. Nu ska vi äta frukost.

söndag 29 maj 2011

Feber..

My vaknade med lite feber. Hon har fått en alvedon och nu är hon piggare. Vi får se om den kommer igen eller om det bara var en släng. Många barn på dagis har feber och är förkylda så det är ju inte konstigt om den skulle hålla i sig. Hoppas hon frisknar till så vi kan börja med huset på onsdag.

Dermalogica ansiktsprodukter

Igår kväll slog jag på stort och beställde hem ett helt nytt ansiktskit. Jag har flertalet gånger fått höra att jag behöver byta ansiktsprodukter eftersom min hy har anpassat sig till Decleor. Jag har använt det märket sedan jag var 15 år och ja, det är nog så att jag behöver något nytt. För några veckor sedan behövde jag en ny ansiktstvätt och köpte då en från Dermalogica. Nu har även resterande produkter tagit slut så jag följde Jossans råd och beställde från nätet. Dagkräm, Booster, Ögonkräm, mask och peeling var det som jag klickade hem. Allt från Dermalogica. Snart kommer det hem med posten:)





Magen vecka 29

Nu börjar sen bli stor:)

lördag 28 maj 2011

Dåsiga

Nu har vi ätit pizza. Mätta och trötta däser vi i soffan.

Jag och Jossan har shoppat hela dagen:) Vi fick med oss en massa fynd hem. Det är skönt att ha uppdaterat garderoben med strumpbyxor, bh:ar, trosor, leggings och två klänningar. Ett par byxor till My och ett set till bebisen slank också med av bara farten:)

Det sista

De fixar det sista inför onsdag. Nedgrävning av rör till el och vatten. Detta ska vara väg igen på onsdag?!

Ost och marmelad

Härligt att få börja dagen med ett nybakat bröd med en cheddarost och aprikosmarmelad. Jag är riktigt sugen på stark ost:)

Idag ska jag och Jossan få egentid på stan. Vi ska dricka kaffe, shoppa, äta lunch och bara mysa hon och jag. Det ska bli underbart:) Men först frukosten.

fredag 27 maj 2011

Flytt

Vi har gjort adress ändring. Den börjar gälla från den 13 juni. Vi har ju lite att fixa och trixa med innan vi flyttar in. Enligt plan så tar vi det stora flyttlasset den 11 juni. Innan dess ska golvet läggas och badrumsinredningen sättas upp. Känns som om vi flyttar redan nästa vecka, i tankarna i alla fall:)

Nu ska vi äta tacos.

torsdag 26 maj 2011

Troschock

Detta är något som platsar på Aftonbladets första sida. Nu är jag ju inte en kändis men hade jag varit en hade detta stått på löpet imorgon. X väntar sitt andra barn och får köpa nya trosor i större storlek. Hur ska detta sluta? (Behöver jag tillägga att jag känner mig inte alls bekväm med denna viktuppgång)

Skickat från min iPhone

Våningssäng

Vi kanske får bygga en våningssäng till Mys alla dockor. Jag menar, hur skönt är det att sova sådär?!

Idag vaknade My 07.05. Vi gick upp och åt frukost, gjorde oss fina och tog bilen till dagis och sen jobbet. Jag har sovit ok inatt så dagen har gått bra (hällt i mig en del kaffe samt ätit en god sushi till lunch). Nu väntar vi på att Mattias ska komma hem. Vi ska äta pita och lyssna på Mjällby matchen på radion. Happy torsdag:)

onsdag 25 maj 2011

Fröken ordning och reda

Nu vet jag att Joel och Jossan skrattar gott. Jag är en ordningskvinna och älskar att planera. Visst det blir lite för mycket ibland. Men ibland är det nödvändigt. I alla fall om man är som jag. Jag lägger fram kläder till mig själv dagen innan och nu när jag och My är hemma själva lägger jag även fram hennes. Jag lägger saker framför ytterdörren som jag ska ha med mig, ex träningsväska, Mys keps.. Ibland dukar jag fram frukost tillbehören såsom glas och smörkniv. Ikväll har jag även tvättat håret för att slippa greja med det för mycket imorgon bitti. Detta är bara några förberedelser inför morgondagen:) Ha en bra kväll. Håll tummarna för att bebisen i magen sover inatt.

Läshörna

My ligger i ena delen av soffan jag ligger i andra. Hon läser om lambert och jag ska tydligen läsa hello Kitty. Det känns rättvist:)

Tidningar

>

> Dessa tidningar passar mig just nu. Jag blir bara deppig av att läsa modemagasin med alla tips på läckra vår/ sommar kläder samt årets bikinisar. Nej, jag får hålla mig till smink/hår och gravidmodet.
>
> Sovit som en kratta hela natten.. Igen. Helt slut imorse. Jag får försöka släpa mig till jobbet imorgon trots att orken tryter. Det är kanske såhär det ska vara nu. Vaken tid om natten och på dagen... Tur att det inte är så lång tid kvar till semestern. Plus att vi precis om en vecka har nycklarna till vårt hus. Fatta, en vecka kvar sedan är vi husägare på riktigt. Bara badrumsinredning och golv som ska fixas sen flyttar vi in. Jag förstår inte hur vi har klarat att bo på 48 m2 i ett helt år med ett barn och jag som gravid. Jag och Mattias är nog som gjorda för varandra:)
>

tisdag 24 maj 2011

Färgaregatanloppet

Förra veckan var vi på Mys förskola och hejade på när barnen sprang ett lopp runt gården. Barnen åt korv och vi föräldrar fikade på kaka och kaffe. Dessa bilder tog de på oss. Jag tycker inte om att jag är rund i ansiktet. Men 9 kilo plus kan ju inte bara sätta sig runt magen, eller hur?!

Napp tips

Jag har ett tips som fungerar toppen hos oss. Ni som har barn vet hur alla nappar plötsligt försvinner. Speciellt på natten när den ibland efterfrågas i mörkret. Man börjar rota och känna runt barnet och även bredvid och under sängen. Vi har aldrig det problemet. Från allra första stund har jag haft en svart mjuk låda som man kan göra platt. Inköpt på Ikea i flerpack. Man ska ha dem i lådor för att skapa mer ordning. En sådan har stått i Mys säng nere vid fotändan sedan hon föddes. Så på natten när hon hade tappat nappen var de bara att plocka en napp från lådan. Nu är hon ju så stor så hon går alltid dit på dagarna och tar en napp samt plockar en på natten om hon inte hittar den hon somnade med. Detta innebär att jag och Mattias har eliminerat ett nattligt moment och sömnen blir inte störd pga napp sökande i alla fall:)

När My får välja...

Igår fick My hjälpa mig att välja en snutte till sin lillebror/lillasyster. My använder sin snutte i vått och torrt. Skulle vi tappa den skulle det vara kört. Hon vet skillnaden på sin och en ny fast den är likadan. Igår valde hon i alla fall en ljusblå elefant. Den fulaste av dem alla :) Undra om detta är ett tecken på att det är en kille där inne ändå?!

Nu ska denna snutte sova i min och Mattias säng så att den luktar mamma och pappa. Så gjorde vi med Mys snutte. Bebisen kommer då känna lukten och bli trygg i egen säng. Jag förespråkar att barn sover själva i sin säng och föräldrar själva i sin säng. Allt blir lättare då. I alla fall för oss.

Slut

Idag är jag helt slut. Igår när jag la mig bråkade pulsen med mig. Hjärtat slog snabbt. Hjärtat slog sakta. Hjärtat slog dubbelslag. Så höll det på ett tag. Jag märkte att barnet i magen också blev orolig och sparkade och fifflade. Jag har knappt sovit inatt. Vaknade trött, illamående och med en faslig huvudvärk. Sedan känns det som om jag redan har vatten i kroppen. Kan det stämma? Ni vet, lite motstånd i handen när jag knyter den. Jag tycker att det verkar tidigt.

Jag har varit och lämnat My på dagis och nu ligger jag i soffan och vilar. Jag ska ta och sova en stund och hoppas på att det blir bättre.

Mattias är iväg på kurs. Han åkte 05.30 imorse och kommer tillbaka torsdag kväll sent. Rolle ska hämta My idag och på torsdag. Kitte och Bengan kommer imorgon och hälsar på en sväng. Jag blir så omhändertagen av mina svärföräldrar. :)

måndag 23 maj 2011

Jordgubbar med mjölk

Varje kväll äter jag detta:) Älskar mjölk i stora mängder. Det gör jag aldrig annars.

Fikat

Vi har varit och fikat på espresso house. Mätta i magen ska vi nu spana in en kudde på hemtex:)

söndag 22 maj 2011

Köket

Hittade denna ihopsnickrade moodboard som jag gjorde över vårt kök till huset. Roligt att titta på när en del av det har ändrats.

Ikea

Vi har köpt en bäddsoffa idag. Den heter Karlstad och färgen vi valde var Everöd grå. Tydligen var det ett specialtyg så soffan blev lite dyrare:) Ja, så blir det när man stressar runt på Ikea. Vi köpte även 2 handdukar i ljus rosa och 5 rullgardiner i grått som är helt mörkläggande.

Tur att vi bygger hus

My sov till 07.30:) Skönt! Jag känner mig pigg. Mattias sover än. Han bankade på dörren 01.39 inatt. Nycklarna in hade han "glömt" hos en kompis. Jag vet inte hur länge han bankat men jag hade 6 missade samtal. Han hade tur att jag vaknade eftersom jag har öronproppar varje natt. Det enda han sa när jag öppnade var -tur att vi bygger hus. Undra vad han menade med det:) hahha..

Idag ska vi åka en tur till huset för att visa Kitte hur det ser ut. Sedan ska vi en sväng till Ikea för att beställa en bäddsoffa till våra första gäster som anländer den 17 juni. Sanna och Göran, vi förbereder er ankomst:)

lördag 21 maj 2011

Vila

My är i lekparken med sin farmor. Det är helt tyst i lägenheten. Väldigt konstigt! Jag har plockat undan en massa och ligger nu i soffan och ska sörpla i mig en cola light.

Jag har även hunnit få "skäll" av Jeanette för Tom Dixon lamporna, haha.. Istället har hon skickat över en massa tips som såklart är finare och bättre. Det är så mycket man inte har koll på. Jag tycker att Fredde får ta och gifta sig med tösabiten för vem ska annars granska vår inredning;)

När jag vilat mig en stund och lyckats dricka upp all cola ska jag nog ta mig en skönhetskur. Det får bli skrubb, mask och inpackning. Det gäller att passa på när sambo och barn är borta.

Jacky chokladpudding

Vilken härlig lördag. My får mumsa på choklad pudding. Jag mår illa. Jag har gjort det flera kvällar nu och vissa förmiddagar. Det verkar som om jag fått en släng av gravidillamåendet igen..

Mattias åkte tidigt imorse på svensexa. Han kommer hem någon gång inatt. Kitte kommer i eftermiddag och tar My ett par timmar. Jag tänkte städa en sväng då. Men som det känns nu så blir det inte det. Jag får göra något annat om illamåendet håller i sig.

Koppar spots Star och Beat

Nu när flytten närmar sig har vi förstått att vi måste köpa lampor. Framförallt skenor med spottar eftersom vi valde bort infällda spotlights i taket. Vi tycker att det är snyggare med skenor. Denna vecka har jag kontaktat flertalet olika företag som säljer just snygga skenor. Vi väntar på tre offerter. I en av förfrågningarna vill vi ha 2 stycken Star skena i koppar med 3 eller 6 spottar. Dessutom 2 stycken Tom Dixon Beat. Dessa koppar spots är tänkta att pryda vårt kök. Runt köksön samt ovan köksbord. Vi får se vad kostnaden blir innan vi bestämmer oss.


Bilderna är lånade från svenssons.se
Star tak/vägglampa - 3 spots, koppar
Star tak/vägglampa - 6 spots, koppar
Beat light pendel - tall, Ø 19 cm
Beat light pendel - wide, Ø 36 cm
Beat light

fredag 20 maj 2011

Sugen...

Detta börjar vi fredagen med:) Senare blir det ceasar sallad.. Mmm.. Gott!

Cykelhjälm

My fick en cykelhjälm av Kitte igår. Det var det första hon tog på sig imorse. Pyjamas och cykelhjälm:)

Cykelhjälm

My fick en cykelhjälm av Kitte igår. Det var det första hon tog på sig imorse. Pyjamas och cykelhjälm:)

torsdag 19 maj 2011

Mys första kalas

Hittade denna bild i datorn. My och Lykke är på sitt första kalas någonsin. Kolla så små de ser ut. Gulligt!