Mmm, de blev verkligen smarriga. Recept från arla.se och bild tagen av mig:)
Ingredienser
50 g jäst4 dl ljummet vatten 37°
250 g KESO® cottage cheese ekologisk
4 msk Arla® smör-&rapsolja
2 tsk salt
2 msk brödsirap
5 dl dinkel fullkornsmjöl
6–7 dl vetemjöl special
2 dl pumpakärnor
Gör så här
Rör ut jästen i vattnet i en bunke.
Tillsätt cottage cheese, smör-&rapsolja, salt, sirap och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min.
Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Forma degen till en rulle.
Skär den i 16 bitar.
Doppa ena snittytan i pumpakärnor.
Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar.
Låt jäsa ca 30 min.Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.
Låt bröden svalna på galler.
Skickat från min iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar