måndag 11 mars 2013

Akuten

Ett snabbt inlägg från mobilen.

Vi fortsätter med sjuka barn här hemma. Jag orkar inte dra hela förloppet men helgen har resulterat i två besök på akuten. Ett för varje barn som har två olika symptom.

My har haft (har) feber som ligger mellan 40-40,9. I lördags kväll fick väldigt ont i underlivet och hade rödflammig hud på insida lår. Vi ringde in för råd och de ville att vi skulle köra in henne direkt. Ett urinprov visade att något var fel. Hon fick Alvedon i rumpan som hon hatar. Jag var inte med in eftersom jag hade Nea hemma utan det var Kitte och Bengan som var med henne. Eftersom det var 8 timmars kö på barnakuten valde de att åka hem efter att febern gått ner.

Nea har fortsatt med din diarré. Det kommer dagtid och ibland även under natten. Hon äter och dricker inte som hon ska. Eller hon äter inte alls men dricker ibland. Inte det lättaste att få i henne när hon inte öppnar munnen. Glass och godis är inte heller intressant.

Febern kom tillbaka på My igår eftermiddag. Fem minuter senare gick jag för att hämta Nea i sin säng för vi tyckte att hon sovit lunch väldigt länge. Ca 2,5 timme. Då låg hon på rygg i sängen och stirrade rakt upp i taket. Mitt hjärta höll på att stanna. Slet upp henne ut sängen å då började hon såklart att gråta. Vi försökte under den närmsta 15 minuterna att få henne att dricka men hon vägrade. Hon var inte som vanligt så vi packade in oss i bilen och körde till Hisingsakuten som är öppen endast under dagtid.

Både Nea och My fick ta sänka plus att My fick ta urinprov igen. Nea vinglade omkring och hade en hålig blick. Hon bara satt och glodde. Under den tiden fick vi i alla fall i henne en Mer och hon började att bli lite bättre. Vi fick välja om vi ville åka vidare till barnsjukhuset eller om vi ville åka hem och försöka vända det själva med dryck. Vi valde det senare alternativet. My hade stor infektion i kroppen och en urinvägsinfektion som gått uppåt. Penicillin utskriven till henne.

Inatt har inte Nea bajsat men vaknat flera gånger som vanligt nuförtiden. My har haft feber igen. 40,2 vid 12 och när hon vaknade hade hon 40,7.

Nu ska vi in med Nea till vårdcentralen igen. Hon måste utredas! My har också tid som vi bokade innan vi åkte in igår. Den tar vi med.

Ja ni. Ni förstår att det är tyst härinne.

8 kommentarer:

 1. Vilken helg! Herregud. Maxat minst sagt. Utredning är verkligen på sin plats nu. Sen måste de få bli friska. Känns liksom dags nu. Puss

  SvaraRadera
 2. Tänker på er ❤❤❤ /Andrea

  SvaraRadera
 3. Mitt hjärta gråter när jag tänker på barnen. Stackars små. Sen att ni har ett elände gör inte saker bättre. Kramar.

  SvaraRadera
 4. Men jisses. Vad är det som händer. Mitt hjärta stannade när jag läste. Låt oss få följa er här på bloggen. Ta hand om. Tänker på er. Kram från oss

  SvaraRadera
 5. Tänker på er och skickar massor med styrke- och krya på kramar till era små flickor! Hoppas, hoppas ni får veta vad som är fel med dem! <3 KRAM

  SvaraRadera
 6. Usch usch och fy! Herregud, det är ju ingen hejd på det! Stackars små söta! Skickar massor av krya på er kramar!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 7. Usch usch och fy! Herregud, det är ju ingen hejd på det! Stackars små söta! Skickar massor av krya på er kramar!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Varmaste krya på er kramar!!

  SvaraRadera