onsdag 27 mars 2013

Sjukhuset igen

Igår natt blev My sjuk igen. 40,7 graders feber och då vaknade hon av att spy. Samma som sist. Den var så hög att hon spydde. Inte så mycket men ändå tillräckligt för att vi fick byta alla lakan. På morgonen skulle vi åka till BVC för 4-års kontroll samt 1,5-års kontroll vilket var bra eftersom vi då kunde prata med doktorn efter kontrollerna. Både Nea och My blev "godkända" plus att Nea fick vaccin mot mässlingen. 

Vi fick med oss ett urinprov hem som vi skulle ta med tillbaka klockan 10 då vi skulle träffa doktorn igen. Väl hos doktorn tog de en snabbsänka och kollade urinen. Snabbsänkan visade 86 och ett värde på +1 i äggvitan. Plus att pulsen låg på mellan 130-140 vilket var lite högt. Doktorn blev fundersam och ville att vi skulle åka vidare till Östra sjukhuset för ett andra omdöme på barnakuten. Detta för att hon avslutade sin penicillinkur för mindre än en vecka sedan. 

Vi åkte in till Östra och blev satt i ett eget rum eftersom det har gått vattkoppor på Mys dagis. Har man varit i kontakt med det de senaste 3 veckorna så blir man isolerad på sjukhuset. Inte oss emot. Ett eget rum med tv istället för ett tråkigt väntrum fullt av sjuka barn. Hon fick ta febern i rumpan. Det gillas inte men det skulle göras för att få rätt temp. 38,2 efter febernedsättande. Så hon gav henne ytterligare en dos Alvedon. Hon tog halsprov, kollade genom hela kroppen efter märken/prickar och utslag. Hon kikade i öronen, halsen, lyssnade på hjärtat, tog pulsen och kollade syresättningen. Men ingenting kunde härledas till den höga sänkan samt febern. De skickade iväg urinet på odling för att se om det visar något och det svaret får vi om några dagar. Antagligen hade denna feber inte något samband med föregående urinvägsinfektion men de vill vara på den säkra sidan eftersom febern kom tillbaka. 

Idag är hon feberfri. Väldigt märkligt. Hon leker och är som vanligt. Hoppas nu det stannar så. Vi ska ju åka ner till Hällevik över påsk och hälsa på släkten. 

Gammal bild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar