onsdag 22 februari 2012

Sonos

Tips till er som bygger nytt är att passa på dra kablar till högtalare i taket. Det är ingen stor kostnad att dra fram kablarna när ändå elkillarna håller på. Det som sedan kostar är själva högtalarna, förstärkare och själva systemet. Men det behöver ni ju inte göra direkt.

Vi har två högtalare i köket, två där köksbordet står, två i vardagsrummet och en på varje toalett. Högtalarna vi har i vardagsrummet är vinklade mot sofforna och ger extra bra ljud = lite dyrare men helt klart värt det. Vi har även dragit kablar utomhus. Två till altanen nere och två till balkongen uppe. Men där har vi inte installerat några högtalare än.

Detta är inkopplat till ett system som heter Sonos. På så vis kan vi styra musiken med Iphonen och Ipaden. Vi har delat in huset i tre zoner. Högtalarna i kök och ovan köksbord är en zon, högtalarna i vardagsrummet är en zon och badrummen är en zon. Vi kan därför ha tv ljud i vardagsrummet, spela musik i köket och spela annan musik i badrummen samtidigt. Fast det kan bli lite jobbigt för örat då;)

Detta är den bästa investeringen vi har gjort i huset kan jag säga.

Nu ska jag iväg och träna:) Härligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar